Hoe werken rapporten?

EnergieID biedt een aantal rapporten aan om je verbruik gemakkelijk te analyseren. Ontdek in dit artikel hoe je te werk gaat.

Kies je rapport

• Ga naar je energiedossier.
  • Klik op het rapportpictogram om de rapporten van je woning of gebouw weer te geven.
    Alle beschikbare rapporten worden geordend volgens thema's.
  • Klik op het rapport dat je interesseert.
  • Op het scherm dat volgt, krijg je de keuze uit verschillende weergaven.
    • Algemeen overzicht - Ontdek elke maand of je verbruik volgens verwachting verloopt.
    • Cumulatief overzicht - Bekijk het verloop en de prognose van je verbruik.
    • Handtekening - Bekijk het model waarop je verwachtingen gebaseerd zijn.
    • Historisch overzicht - Volg op jaarbasis de evolutie van je verbruik.
  • Meer informatie over de rapporten kan je lezen in Type rapporten

Pas je rapport aan

Je beslist zelf welke meters mee verrekend worden in het rapport. Standaard worden alle gelijksoortige meters die als hoofdmeter ingesteld zijn samen getoond, maar je hebt de optie om specifieke meters uit te vinken.

• Klik op de meterkiezer in de rechterbovenhoek van je rapport.
  • Selecteer de meters die je in het rapport wenst op te nemen.

De instellingen worden bewaard bij het navigeren tussen de verschillende weergaven binnen het rapport.

Opmerking: Omdat we in termen van verbruik rapporteren, wordt in het rapport Elektriciteit standaard je groenestroomproductie mee verrekend. Wat je zelf produceert wordt namelijk ook verbruikt, of op het net geïnjecteerd.

Periodes selecteren en vergelijken

Standaard tonen we het lopende kalenderjaar, maar je kan eveneens voor een voorbije periode rapporten opvragen.

• Klik op de periodekiezer in de rechterbovenhoek van je rapport.
  • Kies de periode waarvoor je het rapport wil bekijken. Er wordt dan vergeleken met de 12 maanden die vooraf gaan aan de gekozen periode.

De instellingen worden bewaard bij het navigeren tussen de verschillende rapporten.

Infobalk

De infobalk geeft je meteen een aantal indicaties om de grafieken beter te interpreteren.

• De uiterlijke datum binnen de geselecteerde periode waarvan meetgegevens beschikbaar zijn.
  • Het actieve verwachtingsmodel. Je kan het verwachtingsmodel wijzigen door erop te klikken.
  • De betrouwbaarheid van de berekende verwachtingen.
  • Het totale verschil binnen de geselecteerde periode.