Meterstanden wijzigen, schrappen of negeren

Overzicht meterstanden

• Ga naar je meterkaart.
  • Klik op de naam van de meter waarvan je de meterstanden wenst op te vragen.
  • Standaard tonen we de meest recente meterstanden. Klik op Laad meer meterstanden om bijkomende meterstanden weer te geven.

Een meterstand wijzigen, schrappen of fout markeren

• Ga naar het overzicht van meterstanden.
  • Selecteer de meterstand die je wenst te wijzigen.
  • Kies één van volgende acties:
    • Wijzig de waarde of het opnamemoment van de meterstand. Klik op bewaren om je wijzigingen te bewaren.
    • Schrap de meterstand. Bevestig door op OK te klikken.
    • Markeer de meterstand als fout.

Een automatische meterstand negeren

Meterstanden die via een integratie binnen komen kunnen niet gewijzigd worden omdat we ervan uit gaan dat deze bron altijd juist is. Wanneer je toch denkt dat een meterstand niet klopt kan je deze wel negeren zodat die niet opgenomen wordt in de berekeningen.

• Ga naar het overzicht van meterstanden.
  • Selecteer de meterstand die je wenst te negeren.
  • Kies negeren.