Meters beheren

Een nieuwe meter aanmaken

• Ga naar je meterkaart.
  • Klik op het nieuwe meter in de linkerbovenhoek.
  • Kies het type meter dat je wenst aan te maken.
  • Vul de primaire eigenschappen van de meter aan.
  • Klik op Aanmaken. Dat is alles!

Eigenschappen van een meter wijzigen

• Ga naar je meterkaart.
  • Klik op de meter die je wenst te bewerken en kies Bewerken.
  • Breng je wijzigingen aan.
  • Klik op Wijzigingen opslaan. Je wijzigingen zijn nu opgeslagen!

Tip: Je kan een meter onzichtbaar maken in de meterkaart zonder de gegevens te verliezen in de rapportage, bijvoorbeeld na een meterwissel. Vink de optie Deze meter weergeven op de meterkaart uit en de meter wordt niet langer automatisch getoond.

Verborgen meters weergeven in de meterkaart

• Klik op de drie puntjes  bovenaan de meterkaart.
  • Selecteer Verborgen meters weergeven.

Een meter definitief schrappen

• Ga naar je meterkaart.
  • Klik op de meter die je wenst te schrappen en kies Bewerken.
  • Klik vervolgens op deze meter schrappen helemaal onderaan de pagina.
  • Bevestig je actie door op schrappen te klikken.

Opgelet! Als je een meter schrapt verwijder je de bijhorende meterstanden ook. Dit kan niet ongedaan gemaakt worden.

Lees ook:

Een automatische meter toevoegen

Een automatische en handmatige meter combineren