Ik heb een digitale meter gekregen, wat nu?

Wanneer Fluvius een digitale meter installeert, dien je de oude meter in EnergieID af te sluiten en nieuwe meters toe te voegen.

Geef de laatste meterstand van de oude meter in

Indien je de laatste meterstand niet kent, kan je deze terugvinden op de eerstvolgende afrekeningsfactuur.

• Ga naar je meterkaart.
  • Geef voor je oude meter de laatste meterstand in.
  • Klik op Bewaren.

Sluit de oude meter af

• Ga naar je meterkaart.
  • Klik op de meter die je wenst af te sluiten en kies Bewerken.
  • Wijzig optioneel de naam van de meter, bijvoorbeeld naar "Elektriciteit (oud)".
  • Indien je de meter niet langer op de meterkaart wenst te zien, vink dan Deze meter weergeven op de meterkaart uit.
  • Klik op Wijzigingen opslaan.

Opmerking: Een meter afsluiten of verbergen betekent niet dat de meetgegevens uit ons systeem verdwijnen.

Maak de nodige nieuwe meters aan

• Ga naar je meterkaart.
  • Klik op bovenaan op Nieuwe meter.
  • Kies het type Elektriciteit.
  • Kies bij metriek eerst voor Afname
  • Kies het type Tweevoudige meter (dag/nacht)
  • Vul eventueel de eigenschappen van de meter aan (optioneel).
  • Klik op Aanmaken.
  • Herhaal dit om ook de injectiemetingen toe te voegen.  Kies ditmaal als metriek voor Injectie

Geef de initiële meterstand van je nieuwe meter in

• Ga naar je meterkaart.
  • Geef voor je nieuwe meters de initiële meterstand in. Deze zal vermoedelijk nul zijn.
  • Klik op Bewaren.