Gegevens van je digitale gas- of elektriciteitsmeter importeren

Heeft Fluvius een digitale meter bij jou geïnstalleerd, dan kan je op mijn.fluvius.be de daggegevens van je digitale gas- en/of elektriciteitsmeter downloaden en ze vervolgens importeren in EnergieID.

Stap 1 - Download je meetgegevens via het Mijn Fluvius-portaal

• Log in op mijn.fluvius.be
  • Ga naar Verbruik, kies je gas- of elektriciteitsaansluiting en klik op Toon op grafiek.
  • Ga naar Rapport downloaden, kies een periode en selecteer dagtotalen als detailniveau.

Stap 2 - Configureer je gas- of elektriciteitsaansluiting

In deze stap maken we voor elke metriek (afname/injectie, dag/nacht) een meter aan onder je EnergieID-dossier. Heb je al eens meetgegevens geïmporteerd voor deze gas- of elektriciteitsaansluiting, dan kan je deze stap overslaan.

• Ga naar de Fluvius Digitale Meter integratie.
  • Klik op Configureer aansluitingen.
  • Sleep het geëxporteerde Fluvius bestand naar de kader. Na verwerking krijg je een overzicht van de gevonden aansluitingen en de daarbij horende metrieken.
  • Klik op Koppel om de juiste meters aan je EnergieID-dossier toe te voegen.

Opmerking: Heb je in het verleden handmatig meterstanden van je digitale meter ingegeven in EnergieID, sluit dan jouw oude meter(s) af om dubbeltellingen te vermijden.

Stap 3 - Importeer je meetgegevens

• Ga naar de Fluvius Digitale Meter integratie.
  • Klik op Gegevens importeren.
  • Sleep het geëxporteerde Fluvius bestand naar de kader. Je bestand wordt nu gevalideerd en de meetgegevens worden toegevoegd aan je dossier.