Wat zijn integraties?

Integraties maken het mogelijk om gegevens van dataloggers en slimme meters automatisch binnen te halen in EnergieID. De gegevens worden door ons verwerkt tot één meterstand per dag.

Ontdek alle integraties op energieid.be/integrations

Hoe werken integraties?

1. Verbind met een externe gegevensbron

EnergieID moet een verbinding kunnen leggen met de server waar de gegevens van je datalogger opgeslagen worden. Vaak heb je hier een gebruikersnaam of een wachtwoord voor nodig. In het geval van een FTP-verbinding heb je ook een serveradres nodig.

EnergieID werkt voor de integraties samen met de producenten van verschillende dataloggers, maar het is ook mogelijk om je eigen datalogger zelf te integreren. Configureer je datalogger zodat een file volgens onze specificaties geüpload wordt naar een externe FTP-server, en koppel die server met onze FTP-integratie.

2. Kies je dossier

Kies het dossier waar de gegevens in terecht moeten komen, of maak een nieuw dossier aan.

3. Maak meters aan

Ons systeem ontdekt automatisch welke gegevens er beschikbaar zijn en toont een lijst van meters die je kan aanmaken. De metereigenschappen die automatisch gedetecteerd zijn moet je al niet meer invullen.

4. Klaar!

Elke nacht halen wij nieuwe meterstanden op. Deze gegevens worden verwerkt tot één meetwaarde per meter per dag.

Wil je toch nog instellingen wijzigen? Dan kan je in je meterkaart de meter in kwestie kiezen en doorklikken naar de metereigenschappen.

Staat jouw slimme meter nog niet in de lijst? Stuur ons een mailtje op info@energieid.be en we nemen het op in ons to-do-lijstje!