De GO! Scholen integratie gebruiken

Behoort je school tot een GO! Scholengroep, dan kan je de verbruiksgegevens uit het klantenportaal van ENGIE en Eneco importeren in EnergieID. Eén maal per maand een eenvoudige export en import volstaat.

Als groepsbeheerder kan je zo met één handeling de nieuwe meetgegevens van alle dossiers in je groep aanvullen.

Van start gaan

• Ga naar de startpagina van de GO! Scholen integratie en klik op Gegevens importeren.
  • Sleep je ENGIE of Eneco facturatiebestand naar de daartoe voorziene ruimte. Het bestand wordt automatisch opgeladen en na verwerking krijg je een lijst van gevonden meetpunten te zien.
  • Koppel vervolgens de meetpunten aan je eigen EnergieID dossier(s) of aan een dossier waar je als groepsbeheerder schrijfrechten op hebt. Zodra een meetpunt gekoppeld is, worden de geïmporteerde verbruiksgegevens voor deze meter aangevuld.

Bij een volgende import worden de verbruiksgegevens van reeds gekoppelde meetpunten automatisch aangevuld.

De eerste keer exporteer je best alle historische gegevens (sinds je klant werd) bij ENGIE en Eneco. De volgende keer kan je echter als begindatum de datum selecteren waarop je de vorige export deed. Zo vermijd je dubbele exports en nodeloos wachten bij de import.

Voor AMR en MMR meters worden de verbruikshoeveelheden op maandniveau aangevuld.
Voor YMR meters worden de jaarlijkse verbruikshoeveelheden aangevuld. Deze zijn echter vaak geschat, hebben een lage resolutie en conflicteren mogelijks met manueel opgenomen meterstanden. Voor YMR blijft maandelijkse manuele opvolging daarom aangeraden. Zodra een digitale meter geïnstalleerd is, zal deze manuele opvolging overbodig zijn.

Je ENGIE facturatiebestand downloaden

Als klant van ENGIE ga je als volgt te werk om je verbruiksgegevens te exporteren:

• Ga naar https://www.engie.be/nl/business/ en meld je aan in de Customer Area.
  • Ga vervolgens naar Energy Manager Business en klik rechts boven de lijst op Gegevens exporteren.
  • Kies Factuurgegevens en kies vervolgens Eenvoudige export. Je kan eventueel een bepaalde periode selecteren.
  • Klik Exporteren en volg de link naar Mijn exports. Als de file klaar is, kies je Opslaan.

Opm: ENGIE Electrabel is een merk van Electrabel nv en geenszins verbonden aan de ontwikkeling van deze integratie.

Je Eneco facturatiebestand downloaden

Als klant van Eneco ga je als volgt te werk om je verbruiksgegevens te exporteren:

• Ga naar https://mybusiness.eneco.be en meld je aan in My Eneco Business.
  • Ga vervolgens linksonder binnen Rapporten naar Verbruiksrapporten.
  • Om alle meetpunten te laden, dien je een begin- en eindperiode te selecteren. Klik hiervoor telkens op het kalendersymbool. Selecteer vandaag als eindperiode.
  • Kies nu Exporteer gedetailleerd consumptie rapport en de download start. Zorg ervoor dat je web browser toelaat een pop-up scherm te openen. Het bestand zal in je downloadmap terechtkomen.

Opm: ENECO is een merk van Eneco Belgium nv en geenszins verbonden aan de ontwikkeling van deze integratie.